BREDA - Breda is deze zomer een van de haltes voor de TeamNL Sport Experience. Vandaag werd bij Skatepark Pier15 deze week vol sportactiviteiten officieel geopend. "In Breda vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen met plezier kunnen sporten. Het is niet alleen gezond, maar sportverenigingen zijn ook de plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan", aldus wethouder Eddie Förster (Sport).


Bij de TeamNL Sport Experience (TNSE) krijgen bezoekers van alle leeftijden de kans om net zo te genieten van sport als TeamNL, maar wel op een laagdrempelige manier. Het maatschappelijke multisportevenement biedt een aansprekende variatie van sport- en beweegmogelijkheden voor uiteenlopende doelgroepen.

Dit jaar wordt de TNSE voor het eerst georganiseerd en doet deze zomer zeven steden aan, waaronder dus Breda.

OIympisch kampioen Erben Wennemars is een van de ambassadeurs van de TNSE en draagt het initiatief een warm hart toe.

"Ik ben niet alleen opgegroeid met schaatsen, maar met heel veel sporten. Nu nog vind ik niets leuker dan nieuwe dingen uitproberen, nieuwe uitdagingen in de sport aan te gaan. Ontdekken blijft gewoon heel erg leuk. Sport is bewegen en bewegen is goed voor je gezondheid. Daarom is het mooi dat de TeamNL Sport Experience die boodschap uitdraagt en ook nog een hoop plezier brengt."

Programma

Het programma van de TNSE in Breda begon maandag al en loopt door tot en met vrijdag 19 juli. "Dankzij de TeamNL Sport Experience gaan hopelijk zoveel mogelijk Bredanaars de unieke kans ervaren hoe het is om een TeamNL'er te zijn. Dit kan een inspiratie zijn om te gaan sporten, op welk niveau dan ook. Dus kom vooral meedoen", roept Förster de inwoners op om massaal deze sportbelevenis mee te maken. Het aanbod is heel divers. Van hockey tot freerunnen, BMX tot basketbal en beachvolleybal en van atletiek tot skaten; de TNSE in Breda biedt een keur aan sporten om uit te proberen of op een hoger niveau te beoefenen. Op donderdag is het bovendien beachvolleybaldag, dan kan jong en oud(er) meedoen aan verschillende activiteiten op het zand. Op vrijdag staat de volleybalbus er met een springkussen en een stormbaan.

NK Queen & King of the Court

De TeamNL Sport Experience is vaak gekoppeld aan een topsportevenement, zo ook in Breda. Daar loopt de TNSE over in een groot beachvolleybalspektakel, het NK BetCity Queen & King of the Court, dat op 20 en 21 juli wordt gespeeld. Emi van Driel, beachvolleyballer van Beach Team Nederland, vormt tijdens dat kampioenschap samen met Kirsten Bröring een van de deelnemende teams die kans maakt op de titel.

Van Driel zette in Breda haar eerste stappen op weg naar een topsportcarrière. "Voor mij is het hier allemaal begonnen, dus het is extra leuk om nu hier te zijn. Sport is inmiddels zo'n groot onderdeel van m'n leven, het brengt me veel geluk en plezier. Dat wil ik graag ook aan anderen overbrengen. De TeamNL Sport Experience biedt kinderen de kans met sport in aanraking te komen, waarbij ze ook nog eens veel verschillende sporten kunnen beleven. Dat is zo mooi aan dit programma. En uiteraard vind ik het fijn dat beachvolleybal daar ook onderdeel van uitmaakt", aldus Van Driel, die in augustus ook meedoet aan het EK Beachvolleybal in eigen land, waaraan de TeamNL Sport Experience eveneens is gekoppeld.

Stimuleren

Van Driel vergezelde vandaag de wethouder en Juultje van der Wijk, directeur coöperatieve Rabobank, leefgebied Breda en Amerstreek, bij de opening. De TNSE is powered by Rabobank, een van de partners van NOC*NSF. Volgens Van der Wijk zijn de TNSE en de Rabobank een goede match. "Net zoals NOC*NSF en TeamNL ziet Rabobank de waarde van het combineren van topsport en breedtesport. En juist die combinatie komt mooi terug in dit programma.

Als partner van het verenigingsleven vindt Rabobank het dan ook belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten. Middels dit programma kunnen we zowel kinderen als volwassenen kennis laten maken met sporten en hopen we mensen te stimuleren om vaker of meer te gaan sporten. Zowel voor de gezondheid als voor het maken van vrienden."

Meer info over de TNSE: teamnl.org/sportexperience